FBA (de Familiebedrijven Adviesgroep) is gevestigd in Breda en adviseert en begeleidt sinds 2003 familiebedrijven en ondernemers bij professionalisering en continuïteitsvraagstukken. Ons bedrijf is opgericht door Maarten van de Kimmenade, 3e generatie ondernemer in het familiebedrijf en gepromoveerd op het thema familiebedrijven aan de Tilburg University. Het bedrijf is in 2013 voortgezet door zijn schoonzoon Boris Jonkers, tevens eigenaar van psychologisch adviesbureau Verschoor & Oudshoorn

Ons verhaal

Onze drijfveer is het verbinden van familie en bedrijf, want de kracht zit in de combinatie. Onze ruime ervaring heeft ons geleerd dat adviseren aan familiebedrijven lenigheid vereist. De verhoudingen zijn vaak informeel, maar we moeten kritische afstand behouden. Soms vóelen we ons deel van het familiebedrijf, maar we zíjn het absoluut niet. Het is juist essentieel dat we een onafhankelijk oordeel hebben. Maar zonder gevoel voor familiaire verhoudingen, krijgen we nooit het vereiste vertrouwen. De gulden middenweg is smal en daarom is ons werk een specialisme, dat je er niet even bij doet. Ons doel: een succesvolle toekomst, gebouwd op een stevig fundament van vertrouwen, samenwerking en ondernemerschap.

Waarom FBA?

Familiebedrijven zijn vaak terughoudend in externe advisering. Familiezaken zouden geen buitenstaander dulden. En de bedrijfscultuur is doorgaans wars van ‘dure rapporten’. Nu is een advies inderdaad waardeloos als je er niks mee doet, daarom concentreren wij ons op het maken van keuzes en de acties die daaruit volgen. En daar ligt juist de kracht van een onafhankelijke buitenstaander, die obstakels en taboes benoemt. Wij beschikken over diepgaande bedrijfskundige en psychologische kennis en juist deze combinatie maakt ons uniek en succesvol. 

Meer weten of vrijblijvend kennis maken?

Laat uw bericht achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Vul een naam in
Vul een geldige functietitel in
Vul een geldige bedrijfsnaam in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in
Vul een bericht in
Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.